udarna vijest

Početak radova na projektu "Dom za starije i nemoćne"

  • Projekti

Radi se o primarnom objektu, u investicijskom smislu, a to je dom za trajni smještaj starijih osoba koji će zadovoljavati sve suvremene europske i svjetske standarde. U zgradi na tri kata će u prizemlju, uz nekoliko poslovnih prostora, biti prostorije za dnevni boravak i aktivnosti korisnika doma, dok će na druga dva kata, dostupna liftom, biti 60 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa 120 ležaja. 

Prema važećim normama, svaka soba imati će zasebnu kupaonicu koja će, kao i sama soba, biti prilagođena potrebama korisnika.

Osim obveznih sadržaja, dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice te pratećih prostorija neophodnih za svakodnevno funkcioniranje, (ostava, uredi, prostor za uposlenike itd), objekt će imati prostoriju za cjelodnevni boravak štićenika, prostor za radnu terapiju, TV dvoranu s bibliotekom, prostor za vjerske obrede, liječničku ordinaciju, stacionar, praonicu rublja, mrtvačnicu, lift i uređenu okućnicu. Objekt će u potpunosti udovoljavati važećim svjetskim standardima za smještaj starijih osoba.

Kada bude u funkciji, dom će zapošljavati oko 50 ljudi od čega će većina biti zdravstvene struke. Projekt je izradila zenička tvrtka Etažer d.o.o. i ovih dana krenut će s prvim građevinskim radovima, odnosno postavljanjem betonske konstrukcije, da bi se svi poslovi završili do 1. listopada 2019. kada je planirano otvaranje i prijem prvih stanara.

Projekt je površine 3.700m2.